GTA V Online

GTA V oli vuosien 2013-2014 ehdottomasti myydyin peli ja sen takia ei ole ihme, että tätä Rockstar Northin kehittämää ja Rockstar Gamesin julkaisemaa toiminta-seikkailupeliä voi pelata myös verkossa online-pelinä. GTA V Online julkaistiin lokakuussa 2013 pari viikkoa varsinaisen pelin julkaisun jälkeen.

Tämä uusimman GTA:n verkkoversio on saanut kiitosta siitä, että GTA V -pelin tapaan sitä on mahdollista pelata monipelaajatilassa. Moninpelissä voi olla yhteensä 30 pelaajaa uusimmilla pelikonsoleilla Xbox 360:lla ja PlayStation 4:lla pelattaessa. GTA V Online toimii kuitenkin myös vanhemmalla laitteistolla – PlayStation 3, Xbox 360 – mutta vanhempien konsolien versioista puuttuu useita mukauttamismahdollisuuksia. Peliä pelatakseen tarvitsee kuitenkin omistaa Grand Theft Auto V –pelin ja sen on oltava sisällä laitteessa, jolla pelataan.

Pelaaja luo pelin aluksi oman hahmonsa, jonka ulkonäköä hän voi muokata. Kuten alkuperäisessä Grand Theft Auto –pelissä, myös online-versiossa pelaajat voivat muun muassa liikkua vapaasti, osallistua eri pelitoimintoihin kuten jengitappeluihin, haastaa muita pelaajia sekä tehdä ostoksia (myytävänä on muun muassa autoja, aseita ja vaatteita).

Pelikriitikot ottivat GTA V Onlinen melko hyvin vastaan. Pelin tekninen toteutus sai kritiikkiä, mutta useimmat kriitikot näkivät GTA:n verkkopelaamisessa paljon potentiaalia. Yleensä GTA V Online on kerännyt kriitikoilta kolmesta neljään tähteä.

Täytyy muistaa, että kyseessä on online-peli. Jos pelaaja ei tee mitään viiteentoista minuuttiin, pelisessio päättyy hänen osaltaan tähän.

rnn.yqe.