Jännittävät FPS-pelit


Mitä tarkoittaa FPS? Englanniksi ‘First Person Shooter’, eli ensimmäisen persoonan ammuntapeli.

Jos haet jännitystä pelimaailmasta, sitä löytyy FPS-peleistä. Suomen kielessä FPS-pelit tunnetaan tutummin räiskintäpeleinä. Peleissä on ideana eliminoida vastustajia käyttäen erilaisia aseita. Aseet muistuttavat huomattavan paljon oikeita aseita.

Räiskintäpelejä on kahta eri tyyppiä. Ensimmäisessä vaihtoehdossa käytetään enemmän mielikuvitusta, eli aseet ovat mielikuvitteellisia ja pisteytys on riippumaton siitä mihin kohtaan vastustajaa osuit. Jokainen osuma vastustajaan, mihin kohtaan vain, vähentää ns. kestopisteitä.

Toinen tyyppi on realismiin perustuva, eli siinä aseet muistuttavat oikeita aseita ja osumakohta määrää vahingon suuruuden.

Räiskintäpeli nimeltään Quake on pelisarja, jota on tehty neljä osaa, ja sitä pidetään räiskintäpelien isänä. Ensimmäinen osa julkaistiin vuonna 1996, jolloin siitä tuli aika nopeasti suosittu verkko- ja turnauspeli. Pelin aikana aseet vaihtelevat haulikoista raketinheittimiin. Turnauksissa peliä pelataan yksi vastaan yksi systeemillä.

Suomessa räiskintäpeleistä suosituin on Counter Strike -peli, jota pelataan ympäri maailmaa erilaisissa turnauksissa. Jostain syystä Counter Strike ei ole Aasiassa yhtä suosittu kuin Suomessa.

Yhdysvalloissa järjestettävissä turnauksissa, joissa käytössä on pelikonsolit, on mahdollisuus voittaa jopa kymmeniä tuhansia dollareita, ja siellä turnaukset ovatkin huomattavasti suositumpia kuin Suomessa.

Räiskintäpeleissä on erilaisia pelimuotoja. Suosituimpiin kuuluu Deathmatch, Capture the Flag ja Defuse/Search & Destroy. DM on yksi vastaan yksi, CTF on joukkuepeli ja DSD on myös joukkuepeli.

rnn.yqe.