Pelit nyt

shutterstock_145474093

Vuoden 2015 aikana pelialalla on jälleen nähty suuria ja kauan odotettuja julkaisuja. Kuluvan vuoden viimeisimpiin hittipeleihin kuuluvat esimerkiksi seuraavat poiminnat:

Batman: Arkham Knight (julkaistu 23. kesäkuuta)

Juhannuksen tienoilla ympäri maailmaa julkaistu Batman: Arkham Knight on viimeisin supersankarimaailman hittipeli. Rocksteady Studiosin kehittämä ja Warner Bros. Interactive Entertainmentin julkaisema Batman: Arkham Knight on yhdelle pelaajalle suunniteltu toimintapeli, joka lähes kaikkien nykyään julkaistavien pelien tapaan on pelattavissa yleisimmillä pelikonsoleilla eli Xboxilla ja PlayStationilla, Applen OS X -käyttöjärjestelmällä, Windowsilla sekä (hieman yllättäen) Linuxilla.

Batman: Arkham Knights on neljäs osa Batman: Arkham -pelisarjaa. Se jatkaa edeltäjänsä, Arkham Originsin tarinaa. Peli keskittyy Batmanin taisteluun Linnunpelätintä vastaan tämän hyökättyä Gotham Cityyn.

Bloodborne (julkaistu Suomessa 25. maaliskuuta)

Japanilaisen Hidetaka Miyazakin ohjaama, FromSoftwaren kehittämä ja Sony Computer Entertainmentin julkaisema Bloodborne edustaa hieman eri peligenreä kuin edellä mainittu Batman: Arkham Knight. Bloodborne on toiminta-roolipeli, joka suunniteltiin nimenomaan PlayStation 4:lle.

Bloodbornen tapahtumat keskittyvät Hunteriin hänen matkallaan läpi Yharnamin kaupungin, jota piinaa harvinaislaatuinen veriteitse tarttuva sairaus. Kaupunki on täynnä hirviöitä, joita vastaan Hunterin tulee taistella päästäkseen kulkutaudin aiheuttajan jäljille.
Bloodbornea on ylistetty erityisesti karmivasta ilmapiiristään, johon kuuluvat selkäpiitä hyytävä soundtrack ja erinomaisesti luodut hirviöhahmot.

Tropico 5 (julkaistu 23. toukokuuta)

Tropico-pelisarjan viides osa edustaa täydellisesti eri ääripäätä kuin edellä mainitut pelit. Yhtäläistä sillä ja aiemmin mainituilla lienee ainoastaan pelattavuus eri konsoleilla ja käyttöjärjestelmävaihtoehdoilla.

Tropico 5 on aiempien Tropico-pelien tapaan simulaatiopeli, jossa pelaajan tehtävänä on hallita pientä Karibialla sijaitsevaa saarivaltiota. Valtiota on tarkoitus kehittää, sen on tarkoitus ylläpitää ulkomaansuhteita ja kansa on tarkoitus pitää tyytyväisenä. Pelitarina muistuttaa kovasti toista samantyylistä hittipelisarjaa, Civilizationia, mutta Tropico 5 on saanut kiitosta erityisesti humoristisesta otteestaan, loistavasta toteutuksestaan sekä hyvin suunnitellusta äänimaailmastaan.

rnn.yqe.