Peliuutiset

shutterstock_166420496

Peliala kehittyy ja uudistuu jatkuvalla syötöllä ja välillä voi tuntua siltä, että – ehkä uusien pelien julkaisua lukuun ottamatta – ei ole aikaa tutustua pelialan viimeisimpiin uutisiin. Kokosimme yhteen muutaman pelialaa koskettaneen viimeaikaisen uutisen.

NHL 16 mullistaa pelisarjan

Kehittäjät EA Sportsilla ovat lupailleet mielenkiintoisia uudistuksia NHL-jääkiekkopelisarjan seuraavaan peliin, NHL 16. Trailereilla innokkaimmille pelifaneille esitellyt uudistukset pitävät sisällään esimerkiksi parempaa kiekonhallintaa, mikä pitää sisällään mahdollisuuden ottaa sivuaskelmia ja näin puolustaa tai hyökätä entistä paremmin. Pelaajien on myös tarkoitus pystyä ottamaan kiekko haltuunsa paremmin kuin ennen, mikä helpottaa pelin kulkua.

Ammattipelaajien lääkkeiden väärinkäyttö yleistä

Ammattipelaajat ovat tunnettuja pitkiksi venyvistä peliturnauksista pimeissä tietokonehalleissa. Moni amatööri onkin ihmetellyt, miten tämä virkkuus voi fyysisesti olla mahdollista. Eräs ammattipelaaja kuitenkin paljasti haastattelussa, että osa ammattipelaajista väärinkäyttää ADHD:n hoitoon tarkoitettuja lääkkeitä nostaakseen vireystilaansa ja parantaakseen suorituskykyään. ADHD-lääkkeiden tarkoituksena on ymmärrettävästi parantaa niitä tarvitsevan huomiokykyä ja toisin kuin dopingia, ADHD-lääkkeitä ei ole luokiteltu kielletyiksi.

Suru-uutinen Nintendolta

Nintendo tiedotti maanantaina 13. heinäkuuta pitkäaikaisen johtajansa Satoru Iwatan kuolleen. Iwata oli kuollessaan vain 55-vuotias. Kuolinsyyksi vahvistettiin sappitiesyöpä.
Iwata oli ammatiltaan alun perin ohjelmoija ja hän aloitti Nintendon palveluksessa jo 80-luvulla. Hän oli mukana kehittämässä useita hittipelejä, kuten Kirby ja Balloon Fight. Yhtiön johtoon Satoru Iwata nousi Nintendoa jo viisi vuosikymmentä johtaneen Hiroshi Yamauchin tilalle vuonna 2002.

Iwatan suurimpiin saavutuksiin Nintendolla kuuluu DS- ja Wii-konsolien lanseeraaminen sekä Nintendon pelikentän laajentuminen mobiilipelien kehittämiseen sekä vuorovaikutustaitoiseen Amiibo-hahmoon. Wii- ja DS-konsolit saivat erittäin suuren suosion, joskin niiden jälkeen kulkaistut Wii U ja 3DS menestyivät myynnillisesti huomattavasti heikommin.

Nintendolla muistettiin Satoru Iwataa melko erikoisella eleellä, mitä voi pitää nykyajan hiljaisena hetkenä: Nintendon sosiaalisen median kanavat hiljentyivät päiväksi.

rnn.yqe.