Team Fortress 2


Team Fortress 2 -peli kuuluu sarjaan FPS, eli ensimmäisen persoonan ammuntapeleihin. Se on Valven kehittämä peli joka on julkaistu 18 lokakuuta 2007. Pelin kehittäminen kesti monta vuotta, sillä se aloittettiin jo vuonna 1998. Peli on jatko-osa kahdelle Quake:n pelille, Team Fortressille ja Team Fortress Classicille. Pelistä suunniteltiin alun perin realistista, mutta lopulta siitä tulikin piirrossarjatyylinen humoristisella yleisilmeellä.

Team Fortress 2 on moninpeli eli sitä pelataan joukkueissa. Siinä on punainen ja sininen joukkue, jotka taistelevat keskenään. Pelin yhdeksän hahmoluokkaa ovat erilaisia aseistukseltaan ja kyvyiltään. Pelissä on karttoja, joissa tavoitteena on perinteinen lipunryöstö: lippuna toimii salkku joka sisältää tiedustelutietoja. PC-versioon on lisätty paljon uusia ominaisuuksia, kuten uudet kartat, saavutukset ja vaihtoehtoiset aseet.

Pelin taustatarina perustuu kolmeen veljekseen, jotka syntyivät Englannissa kolmosina vuonna 1822 rikkaaseen englantilaiseen perheeseen, joka oli rikastunut aseteollisuudella. Veljeksistä Gray oli tosi älykäs ja puhekykyinen heti syntymästään. Pian syntymän jälkeen Gray joutui kotkan kidnappaamaksi, ja katosi moneksi vuodeksi. Isä salasi Grayn olemassaolon kaikilta muilta.

Kaksi muuta veljestä taistelivat isänsä suosiosta. Taistelun syynä oli saada periä isän yhtiö tämän kuoltua. Pojat ylipuhuivat isäänsä ostamaan maata ympäri Yhdysvaltoja, ja lopulta kävi ilmi, että maa-alueilla ei ollut oikein mitään arvoa. Lopulta isä sairastui ja kuoli. Pojat saivat perintönä hyödyttömät maa-alueet, kostona siitä, että olivat isälleen valehdelleet niiden arvokkuudesta.

rnn.yqe.