The Witcher 3: Wild Hunt

The Witcher 3 on toiminta-roolipeli, jonka on kehittänyt puolalainen CD Projekt RED. Kyseessä on puolalaisen kirjailijan Andrzej Sapkowskin kirjoittamaan Noituri –fantasiakirjasarjaan pohjautuvan The Witcher –pelisarjan kolmas osa (aiemmat nimeltään The Witcher ja The Witcher 2: Assassins of Kings). Aiempien sarjan pelien tapaan The Witcher 3: Wild Hunt on avoimen pelimaailman peli eli pelaaja voi vapaasti liikkua maailmassa.

The Witcher 3 oltaisiin erittäin hyvin voitu mainita vuoden 2015 tärkeimpiä pelijulkaisuja käsittelevässä artikkelissamme Pelit nyt. Se julkaistiin toukokuussa ja kriitikot ylistivät peliä erinomaiseksi päätökseksi The Witcher –trilogialle ja erityistä kiitosta sai sen erittäin huolellisesti luotu laaja pelimaailma, mielenkiintoisiksi luodut tarinat ja hyvä juoni. Kriitikoiden lisäksi myös yleisö on ottanut pelin erittäin hyvin vastaan ja sitä on sanottu jopa parhaaksi koskaan julkaistuksi roolipeliksi.

Pelin juoni käsittelee hiljattain myös oman sarjakuvasarjansa saanutta noituri Rivian Geraltia. Geralt kulkee pahasti runnellussa fantasiamaailmassa tarkoituksenaan metsästää hirviöitä. Peliä pelataan ulkopuolisen perspektiivistä ja siinä taistellaan fantasiamaailmassa piilevää pahuutta vastaan sekä tehdään yhteistyötä muiden pelaajien kanssa erilaisten lisätehtävien suorittamiseksi. Lisätehtäviä esiintyy tarinan varrella useita.

Peli on saatavilla Microsoft Windows -käyttöjärjestelmälle, Xbox Onelle sekä PlayStation 4:lle. Sitä tilattiin jo ennen julkaisua peräti 1,5 miljoona kappaletta. Muutaman viikon kuluttua julkaisusta peliä oltiin myyty jo yli 4 miljoonaa kappaletta ja se nousi pelilistojen kärkeen mm. Britanniassa ja Japanissa.

rnn.yqe.